Ingebruikname zonnepanelen te Lummen

03-05-2024

Bij Alural Lummen hebben we onlangs een indrukwekkende stap gezet op het gebied van duurzaamheid. Op het dak van ons nieuwste hoogbouwmagazijn hebben we maar liefst 608 zonnepanelen geïnstalleerd. Deze panelen gaan jaarlijks ongeveer 230.000 kWh aan energie opwekken. Dat is niet alleen een winst voor het milieu, maar ook voor de energie-efficiëntie van ons bedrijf.


Om een idee te geven van wat 230.000 kWh precies betekent, kunnen we dit eens vergelijken met het gemiddelde elektriciteitsverbruik van een huishouden. In België verbruikt een gemiddeld huishouden ongeveer 3.500 kWh per jaar. De zonnepanelen op het dak van Alural Lummen zullen dus genoeg energie produceren om ongeveer 66 huishoudens een heel jaar van stroom te voorzien!


Deze investering in zonne-energie toont aan dat we bij Alural niet alleen streven naar het verbeteren van onze productieprocessen, maar dat we ook actief willen bijdragen aan de verduurzaming van de industrie. 

Het project is een mooi voorbeeld van hoe ook coating- en anodisatiebedrijven het voortouw kunnen nemen in de transitie naar een meer duurzame toekomst.

Benieuwd welke oplossing wij voor u kunnen bieden?

Bent u op zoek naar specifieke oppervlaktebehandelingen voor uw project. Wenst u meer info naar mogelijke systemen in voorbehandelen, coaten of anodiseren van aluminium, wij staan graag voor u klaar.

Vraag naar info